Vi er rekorddårlige betalere

Forfalte regninger hoper seg opp i norske hjem. Vi skylder over 18 milliarder.

På tre måneder har rettslige krav som fører til betalingsanmerkning økt med nesten 180 millioner kroner.Totalbeløpet vi skylder i slike krav er på over 18 milliarder kroner.- Aldri før har vi hatt så stort beløp i forfalte regninger, sier direktør Gabor Molnar i kredittopplysningsbyrået CreditInform, som har regnet ut tallene.For å få betalingsanmerkning må en regning først gå til inkasso og rettslig inndrivelse.- Mens antall nordmenn som ikke gjør opp for seg minker noe, øker størrelsen på kravene. Det betyr at de som ikke gjør opp for seg, skylder stadig mer og kommer i langt alvorligere økonomiske problemer enn tidligere, sier Molnar i en melding.Det er spesielt menn i 30-årene som er ute å kjøre, men også mange i aldersgruppen 26-30-år sliter.