Willoch vil gi unge mødre 254.000 kroner

Kvinner under 30 år som føder barn bør premieres med 254.000 kroner, mener tidligere statsminister Kåre Willoch (H).

Willoch mener at støtten til nybakte foreldre er «meningsløst skjevt fordelt» fordi kvinner som aldri har vært i jobb før de får barn, må nøye seg med et engangsbeløp på 33.584 kroner. Yrkesaktive kvinner kan derimot få opptil 377.352 kroner i fødselspenger. Willoch mener at støtten til nybakte foreldre er «meningsløst skjevt fordelt» fordi kvinner som aldri har vært i jobb før de får barn, må nøye seg med et engangsbeløp på 33.584 kroner. Yrkesaktive kvinner kan derimot få opptil 377.352 kroner i fødselspenger. Derfor må minstebeløpet heves til 80 prosent av en normal norsk årslønn; 254.000 kroner, mener Willoch.- Det må til, for dagens fødselspolitikk er abortfremkallende. Man kan ikke forsvare et system som gjør at unge kvinner ikke har råd til å få barn, sier Willoch til VG. (©NTB)