Må ut med 27 milliarder

Antall meldte skader til forsikringsselskapene øker. Annet kvartal ble det meldt inn 6 prosent flere skader enn samme periode i fjor.

Personlig økonomi

Det viser skadestatistikken for landbasert forsikring. Erstatningsveksten var også større annet kvartal i år enn første kvartal. Det viser skadestatistikken for landbasert forsikring. Erstatningsveksten var også større annet kvartal i år enn første kvartal. - Fortsetter denne trenden ut året vil vi havne på nesten 27 milliarder i skadeforsikringserstatninger for 2007, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) i en pressemelding.Antall skader meldt til skadeforsikringsselskapene per annet kvartal var 546.646. Det er en økning på drøyt 6 prosent sammenlignet med fjoråret. De anslåtte erstatningene endte på drøyt 13 milliarder kroner, en økning på nesten 9 prosent.Båterstatningene har aldri vært høyere. Både antall meldte skader og anslåtte erstatninger økte kraftig innenfor fritidsbåtforsikring. Antallet økte med over 14 prosent og erstatningene med over 33 prosent. Det er tyveriskadene som står for mesteparten av erstatningsveksten.- Båterstatningene på 159 millioner kroner etter årets andre kvartal har aldri vært høyere, sier Haakonsen. (NTB)

Nyheter
Næringsliv