Peter C. Warren: Neste syretest på subprime-krisen starter i dag

Hedgefondforvalter Peter C. Warren i WarrenWicklund tror vi får se konsekvensene av subprime-kaoset i dag.

Personlig økonomi

Hedgefondforvalter Peter C. Warren i WarrenWicklund tror neste syretest på subprime-krisen starter i dag. Vi får trolig se konsekvensene av subprime-kaoset når flere store hedgefond åpner for innløsninger, mener han. Hedgefondforvalter Peter C. Warren i WarrenWicklund tror neste syretest på subprime-krisen starter i dag. Vi får trolig se konsekvensene av subprime-kaoset når flere store hedgefond åpner for innløsninger, mener han. For første gang på nesten tre måneder kan tusenvis av investorer over hele verden ta penger ut av hedgefondene.Dersom subprime-frykten får investorene til å flykte fra hedgefondene som er utsatt for risiko knyttet til høyrisiko-lånene, tvinges fondene til å selge lånepapirene knyttet til subprime-sektoren for å gi penger til investorene sine.- Nå sitter alle i rolig i båten og forsøker å ikke selge disse papirene, men når noen først begynner å selge til en lavere pris må alle som sitter med disse papirene ta hensyn til dette og nedskrive verdien av sine porteføljer, sier Warren til DN.- Hvis disse lånepapirene blir nedgradert som følge av salgene, kan pensjonskassene og vanlige fond bli tvunget til å selge sine beholdninger av disse papirene. Dette har vi allerede sett eksempler av den siste måneden, sier Warren.Forvalteren presiserer at WarrenWicklunds hedgefond ikke har investeringer i subprime-markedet.

Nyheter
Børs