Rikinger kjører barna til skolen

Nesten halvparten av familiene med mer enn én million kroner i inntekt kjører ungene sine til skolen.

Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

Ifølge en spørreundersøkelse som Norstat har gjort for Trygg Trafikk er det foreldrene med dårligst tid og høyest inntekt som oftest kjører barna til skolen, skriver Dagbladet. Ifølge en spørreundersøkelse som Norstat har gjort for Trygg Trafikk er det foreldrene med dårligst tid og høyest inntekt som oftest kjører barna til skolen, skriver Dagbladet. 950 foreldre med barn mellom tre og tolv år har deltatt i undersøkelsen som viser at 35 prosent av alle skolebarna blir kjørt i skolen i bil. Å bli kjørt til skolen ser ut til å være like utbredt i by som i bygd.- Det er betenkelig at så mange barn blir kjørt til skolen. Da går de glipp av verdifull erfaring av å ferdes på egen hånd i trafikken, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk til avisen. Hun mener foreldrene heller burde ta seg tid til å gå sammen med barna eller lage følgeordninger, slik at foreldrene bytter på å følge barna til skolen.En firedel av foreldrene begrunner kjøringen med at de har dårlig tid, mens halvparten svarer at de likevel skal forbi skolen. Bare 23 prosent sier de er redde for å slippe barna alene ut i trafikken.De samme tendensene bekreftes i en undersøkelse som Respons har gjort for forsikringsselskapet Trygg-Hansa. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv