Vil bygge større leiligheter i Oslo

Politikerne i Oslo er lei av knøttsmå krypinn og foreslår at det i årene som kommer bygges flere større leiligheter i hovedstaden.

Personlig økonomi

Når det bygges nytt i hovedstaden i dag, kreves det at en viss andel av leilighetene har to, tre, fire eller flere rom. Det er imidlertid ikke krav om arealstørrelse. Det har ført til altfor mange knøttsmå leiligheter, mener Oslo-politikerne. Når det bygges nytt i hovedstaden i dag, kreves det at en viss andel av leilighetene har to, tre, fire eller flere rom. Det er imidlertid ikke krav om arealstørrelse. Det har ført til altfor mange knøttsmå leiligheter, mener Oslo-politikerne. - Dagens ordning gir rett og slett dårligere bokvalitet, fordi leilighetene ofte får så små rom, sier byrådssekretær Sigurd Knutsen i byrådsavdelingen for byutvikling til Aften.Bystyret mener bokvaliteten vil bli bedre og at forholdene legges bedre til rette for at barnefamilier blir boende, dersom leilighetene bygges større. Byrådet som har sett nærmere på saken, foreslår at minst 50 prosent av leilighetene som bygges skal ha et areal på mellom 35 og 70 kvadratmeter bruksareal, og 40 prosent skal være over 70 kvadratmeter.Utbyggerne frykter forslaget vil føre til for dyre leiligheter. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv