Daytrader er lei av Nordea - bytter megler i neste uke

- Vi har hatt mer nedetid enn vanlig i det siste, og har satt i verk en rekke tiltak for å stabilisere tjenesten, sier Head of Online Equity Trading i Nordea Jarle Kvamme til HegnarOnline etter dagens problemer. Men daytrader Robert Diab er lei. - Jeg bytter megler i neste uke, sier han.

Personlig økonomi
HegnarOnline har vært i kontakt med flere misfornøyde Nordea-kunder etter at storbanken i formiddag fikk nye problemer med sitt netthandelssystem for aksjer.
- Vi var nede i en times tid, sier Head of Online Equity Trading i Nordea, Jarle Kvamme, til HegnarOnline, men han vil ikke gå inn på hvor feilen lå.- Det jeg kan si, er at vi hele tiden jobber for å være oppe mest mulig, og vi er blant de mest stabile i markedet. Men det har vært mer nedetid enn vanlig i det siste, og vi har igangsatt en rekke tiltak for å stabilisere tjenesten og rette på feil som våre aktive kunder har påpekt, fortsetter han.Kvamme vil ikke gå konkret inn på hvilke tiltak det er snakk om, men at problemene er tatt opp med Nordeas øverste IT-ledelse.- Problemer som i dag skal ikke skje, men når det skjer er vi ydmyke og legger oss flate, sier Kvamme til HegnarOnline.En av de misfornøyde kundene vi har vært i kontakt med i dag er daytrader Robert Diab. Han gikk ut om en episode tidligere i sommer. Misnøyen hans er ikke mindre etter dagens hendelser.- Nordea er skrøpelig. De bruker systemer fra 90-tallet som ikke duger, og ikke kan du handle i utenlandske aksjer. Jeg anbefaler folk å holde seg unna. Selv bytter jeg megler i neste uke, sier Diab til HegnarOnline.Diab har vært en av Nordeas mest aktive aksjekunder, og har gjort så mye som 50-60 handler dagen i sommer. En slik aktivitet setter høye krav til handelssystemet, og nå har Diab altså fått nok.- Jeg er avhengig av realtidskurser hele tiden, og det er dyrt å stå utenfor. Jeg synes det er veldig alvorlig når jeg ringer megleren og han ikke kan slette en ordre hvis jeg har ombestemt meg. Det er katastrofe, og jeg har ikke opplevd verre, fortsetter han.Diab poengterer at han ikke har tapt store penger på at handelssystemene har vært nede.- Men å springe frem og tilbake til rettssalen for å kreve inn 30.000 kroner orker jeg ikke, avslutter han overfor HegnarOnline.