- De kaldeste fiskene i dammen

Adm. dir. Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening snakker om de kaldeste fiskene i dammen da det ristet som verst på børsene i sommer.

Personlig økonomi

Etter syv strake måneder med netto innløsing ble den turbulente børsmåneden august den første med netto tegning i aksjefond blant norske personkunder.- Dette viser at nordmenn ikke mistet fatningen under børsfallet. Personkunder innløste ikke mer enn normalt, men tegnet for noe større beløp enn normalt, sier adm. dir. Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening ifølge en pressemelding.- De kaldeste fiskene Totalt sett ble det nettotegnet aksjefond for nesten 2,2 milliarder kroner i august. Til sammenligning ble det i Sverige netto innløst for 15,6 milliarder svenske kroner.- Det har ofte vært hevdet at svenskene, som har mye lengre tradisjoner for å spare i aksjefond, opptrer mer langsiktig enn oss nordmenn under børsfall. Det er derfor morsomt å registrere at vi viste oss som de kaldeste fiskene i dammen under børsuroen i juli/august. Norske fondssparere har gradvis fått økt kunnskap om aksjefondssparing, og jeg synes de fortjener ros for sin vilje til å sitte rolig gjennom kursfall. Langsiktighet er nøkkelen til høy avkastning i aksjefond, fortsetter Ruud.

Nyheter
Næringsliv