Det er snakk om at rust skal ha fått en bolt til å løsne på et stempel, lyder den foreløpige konklusjonen.I sin granskingsrapport skriver kommisjonen at den løsnede bolten var hovedårsaken til at understellet kollapset på ulykkesflyet.Det ene landingshjulet på SAS-flyet kollapset da flyet nødlandet i Aalborg søndag ettermiddag. Det brøt ut brann etter krasjlandingen, men ingen av passasjerene eller mannskapet om bord kom alvorlig til skade.Flyforbudet for flyene av typen Dash-8 Q400 skal revurderes fredag og kan bli opphevet, ifølge Statens Luftfartsvæsen (SLV) i Danmark.- Nå skal SAS få tid til å drive sine inspeksjoner, og så regner jeg med at Statens Luftfartsvæsen sammen med de relevante myndigheter i Norge og Sverige skal ta stilling til flyforbudet fredag, sier Thorbjørn Ancker i SLV.Også fredag blir flere SAS-flyginger i Sverige innstilt. Det skal være snakk om lag 30 flyginger på innenriks- og utenriksruter, noe som vil ramme rundt 1.500 passasjerer.Canadiske myndigheter ber om full inspeksjon av alle Bombardier Q400-fly etter den siste tidens uhell og tekniske svikt på disse flyene. Direktivet fra Transport Canada ble lagt fram onsdag og krever at det gjennomføres en nøyere inspeksjon av fly som har landet over 8.000 ganger og vært i trafikk i over fire år.Transport Canada mener en full inspeksjon av landingsutstyret på alle Q400-fly må gjennomføres.Onsdag anbefalte den canadiske flyprodusenten Bombardier, som er verdens tredje største produsent av fly til sivil bruk, at alle fly av typen Dash 8-Q400 i hele verden settes på bakken. (©NTB)