Prosjektdirektør Erik Sillerud i DnB Nor mener mange kjøpere av leiligheter i borettslag med skyhøy fellesgjeld Prosjektdirektør Erik Sillerud i DnB Nor mener mange kjøpere av leiligheter i borettslag med skyhøy fellesgjeld
, det vil si en kraftig prisstigning. , det vil si en kraftig prisstigning. Sillerud er ifølge Finansavisen positiv til borettslag som organisasjonsform, og mener at dårlige prosjekter har gitt borettslag-konseptet dårlig reklame.- Men vi krever generelt 30 prosent innskudd, sier han, og forklarer:- Et verst mulig scenario tilsier at boligprisene kan falle 30-40 prosent; det gjorde de fra 1986 til 1993. Må kjøperen selv stå ansvarlig for 30 prosent, kan man ikke sende regningen videre til resten av borettslaget.Men direktøren mener ifølge avisen borettslagseiere på fjellet løper en mye større risiko enn i byen.- Fritidsboliger har en langt større prisfallsrisiko enn vanlige boliger. Stopper børsen opp, eller vi får en lavkonjunktur, er det ingen kjøpere. Salgsprisene kan derfor falle mye mer enn 30 prosent, sier Erik Sillerud til Finansavisen.Mange hytter følger med utleiegaranti en viss tid, men Sillerud er skeptisk.- Vi vet ingenting som ligger bak utleiegarantien. Hvor henter de beløpene fra, i den virkelige verdenen eller i en tenkt? spør han ifølge avisen.