Den samme undersøkelsen som VG har gjennomført, viser også at 16 ordførere har mottatt svart betaling for arbeid eller tjenester de selv har utført. Alle partier med unntak av KrF har ordførere som er involvert i svart arbeid. Den samme undersøkelsen som VG har gjennomført, viser også at 16 ordførere har mottatt svart betaling for arbeid eller tjenester de selv har utført. Alle partier med unntak av KrF har ordførere som er involvert i svart arbeid. Kommunalminister Åslaug Haga (Sp) er overrasket over omfanget:- Svart arbeid er som å stjele fra kommunekassa eller statskassa, skriver hun i en e-post til avisen.Undersøkelsen viser at de svarte tjenestene i all hovedsak er utført eller betalt i tiden før ordførerne ble valgt. Randaberg-ordfører Tom Tvedt (Ap) som også er medlem i Kommunaldepartementets etikkforum, minner om at ordførerne ikke er etikkeksperter, men representanter for vanlige folk.- Derfor er det vanskelig å bedømme om 50 ordførere som har kjøpt eller betalt svart arbeid er mye eller ikke, sier han. KS-leder Halvdan Skard sier at tallet burde vært null. (©NTB)