- Markedet betrakter det kort og godt som usannsynlig

Professor Petter Bjerksund ved Norges Handelshøyskole mener at børskursene ikke reagerte på finansministerens skattekrav.

Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

Finansminister Kristin Halvorsen annonserte for en drøy uke siden, etter at børsen var stengt, at hun ville kreve at rederiene må betale tilbake 14 av anslagsvis 21 milliarder kroner i skattekreditter. Mandagen etter falt shipping-aksjene markant på Oslo Børs, og falle ble tolket som en reaksjon på Halvorsens uttalelser. Professor Petter Bjerksund ved Norges Handelshøyskole påpeker følgende i et leserinnlegg i Dagens Næringsliv i dag:- Det er en interessant observasjon at de rederiene som skal betale, ikke faller mer enn de som ikke har noen slik gjeld å betale, sier Bjerksund, og fortsetter:- Markedet betrakter det kort og godt som usannsynlig at rederiene må betale skatteregningen, sier han, ifølge DN.

Nyheter
Næringsliv