Den tidligere sjefen i Undervisningsbygg i Oslo kommune er tiltalt for å ha underslått 89 millioner kroner fra kommunen. Han er også tiltalt for å ha blitt bestukket og for å ha mottatt såkalt returprovisjon fra en entreprenør som fikk oppdrag fra Undervisningsbygg. Den tidligere sjefen i Undervisningsbygg i Oslo kommune er tiltalt for å ha underslått 89 millioner kroner fra kommunen. Han er også tiltalt for å ha blitt bestukket og for å ha mottatt såkalt returprovisjon fra en entreprenør som fikk oppdrag fra Undervisningsbygg. I alt fire personer sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett. Mens Murud erkjente skyld på alle punktene som ble lest opp i retten, var hans medtiltalte mer tilbakeholdne med å erkjenne straffskyld.Foruten en 70 år gammel medhjelper som skal ha stilt sitt selskap til rådighet for uriktig fakturering av Undervisningsbygg, sitter også to menn på 39 og 37 år på tiltalebenken. De to siste arbeidet begge i et firma som mot betaling skal ha fått oppdrag fra Murud og Undervisningsbygg.Også før Murud fikk jobben i Undervisningsbygg skal han ha mottatt returprovisjon fra de to entreprenørene. (©NTB)