Svindlet til seg 300.000 i trygd

Et ektepar fra drammensområdet er dømt for å ha svindlet til seg over 300.000 kroner i urettmessig trygd.

Personlig økonomi

Ekteparet hadde oppgitt at de ikke lenger var gift og at den ene av dem var enslig forsørger, noe som ikke stemte. Ekteparet bodde sammen hele tiden og er nå dømt til tre måneders fengsel, halvparten ubetinget. De må også betale tilbake pengene de har lurt til seg. I tre og et halvt år mottok de årlig 90.000 kroner i offentlig støtte de ikke hadde krav på, skriver Drammens Tidende.NAV-direktør Ola Heen Strømmen i Buskerud sier til avisen at denne formen for trygdemisbruk er ganske vanlig, det samme er svindel med sykepenger og uføretrygd.Statistikk som NAV la fram tirsdag viser at 1.126 personer til nå er anmeldt for trygdemisbruk i Norge. Til sammen er det snakk om trygdesvindel for 132 millioner kroner. Økningen er på 20 prosent fra året før. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv