Statens Järnvägar (SJ) la nylig en blanding av usolgte og uavhentede billetter ut på billigsalg på nettet, til priser helt ned i én krone. Mer enn 850 reisende sikret seg disse aller billigste billettene, skrev Stockholm-avisen Dagens Nyheter torsdag.Noen av enkronesbillettene gjaldt for reiser mellom Stockholm og Göteborg med SJs høyhastighetstog av typen X2000. Prisen for reiser på denne strekningen og med slike tog har vært helt oppe i 910 kroner.- Vi gjør dette for å fylle togene våre, vi har noen ganger tomme seter og da vil vi legge ut disse plassene på tilbud. Det betyr at flere får reise billig, sier PR-ansvarlig Ann Sofie Bäck i SJ til Dagens Nyheter.Men hun avviser at selskapet kan komme til å senke sine billettpriser generelt. Billigsalget er nærmest et markedsføringstiltak, der man tester hvordan lave priser stimulerer reisevirksomheten, framholder Bäck. (©NTB)