124 personer har søkt om erstatning fordi de har fått kronisk utmattelses- syndrom etter Folkehelsas vaksineforsøk mot smittsom hjernehinnebetennelse (meningokokk B) som varte fra 1988 til 1994.NPE krever at pasientene kan bevise via sine legejournaler at de ble syke åtte uker etter at de fikk vaksinen, melder NRK.Stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) mener dette er et urimelig krav og krever en ny behandling av saken.Et utvalg som har gjennomgått vaksineforsøket mot smittsom hjernehinnebetennelse rettet i forrige uke sterk kritikk mot forsøket og Statens institutt for folkehelse (SIFF). En av hovedkonklusjonene i rapporten fra utvalget var at informasjonen til forsøkspersonene om risikoen for skade var mangelfull.180.000 ungdomsskoleelever og 54.625 rekrutter deltok i vaksineforsøket. Om lag halvparten fikk vaksinen, resten fikk placebo. (©NTB)Foto: Scanpix