Nå kommer høsten, særlig i nord

Til helga og langt ut i neste uke har værgudene delt Norge i to. Høst blir det begge steder, men sør for Dovre blir det fint høstvær.

Det blir det ikke i Nord-Norge. Fredag blir det kaldt og delvis snø i Nordland og Troms, og senere blir det vått og vindfullt. Det blir det ikke i Nord-Norge. Fredag blir det kaldt og delvis snø i Nordland og Troms, og senere blir det vått og vindfullt. - Trøndelag og Møre og Romsdal blir som en overgangssone mellom disse ulike værtypene sier statsmeteorolog John Smits til NTB. Høytrykk i sørPå meteorologens værkart pryder det ene solsymbolet etter det andre Sør- og Vest-Norge i helga. Fredag blir ikke temperaturene så høye, mellom 4 og 8 grader, men himmelen blir klar og solfylt som på en god høstdag.Lørdag og søndag stiger temperaturene så de kommer opp i 10-12 grader på dagtid. Til gjengjeld blir det litt mer overskyet, men opphold i hele det sørlige Norge må betegnes som et absolutt pent høstvær.- Vi kan takke et høytrykk som ligger i nærheten av Sør-Norge for dette, sier John Smits.