En ny undersøkelse Synovate har gjort for Storebrand viser at andelen norske forsikringskunder som sier de vil flytte skadeforsikringene sine har økt fra 13 til 18 prosent i løpet av det siste året. Menn og 30-åringer flytter mest. En ny undersøkelse Synovate har gjort for Storebrand viser at andelen norske forsikringskunder som sier de vil flytte skadeforsikringene sine har økt fra 13 til 18 prosent i løpet av det siste året. Menn og 30-åringer flytter mest. - Vi forventer at flyttetrenden kommer til å akselerere i tiden fremover. Så langt i år er det like mange som faktisk har byttet forsikringsselskap som i hele 2006, sier adm. dir. Gunnar Rogstad i Storebrand Skadeforsikring ifølge en pressemelding.Fire av ti oppgir at de har byttet forsikringsselskap i løpet de siste tre årene, de aller fleste fordi de fikk samme forsikring til en lavere pris i et annet selskap.- Med nye aktører på markedet er priskonkurransen nå skjerpet til fordel for kundene. Kjøpsløsninger på internett gjør det også enklere å sammenligne priser. Dermed ser flere at det kan være mye penger å spare, sier Rogstad videre.Undersøkelsen viser ifølge meldingen også at over en av tre nordmenn ikke er klar over at de kan flytte skadeforsikringene sine med bare én måneds varsel. Regelen ble innført i fjor for å styrke konkurransen.