Salget av tupeer øker kraftig her i landet, melder de som selger såkalt «permanent hårerstatning».Rundt 10.000 norske menn bruker i dag tupé, ifølge frisør- og tupébransjen. Salget stagnerte på 1990-tallet da menn begynte å barbere hodet. Nå øker salget kraftig igjen, skriver Dagens Næringsliv.Kundene blir stadig yngre. Ofte er de nå under 30 år, og de jobber gjerne i serviceyrker.Gjennomsnittskunden bruker cirka 20.000 kroner årlig på sitt nye hår. Noen svir av nærmere 30.000 kroner på å få belagt hodebunnen med lim og deretter ta på seg den nye hodepynten.- Man kjøper dette primært for å få draget på damene, sier daglig leder Erik Ruhs i firmaet Ruhs as, som er ledende leverandør av hårerstatninger. Ord som går igjen i markedsføringen er «mer vitalitet», «yngre utseende», og «større selvtillit». (©NTB)