Vi resirkulerer også mindre enn før, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. En forklaring på at det er færre som kildesorterer matavfall, kan være at flere bor i store byer der alt blir kastet i samme søppeldunk og sendt til forbrenning, skriver Nationen. Vi resirkulerer også mindre enn før, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. En forklaring på at det er færre som kildesorterer matavfall, kan være at flere bor i store byer der alt blir kastet i samme søppeldunk og sendt til forbrenning, skriver Nationen. Statistikken viser videre at hver innbygger nå kaster mer usortert søppel enn da kildesorteringen begynte på slutten av 1990-tallet. I snitt la hver innbygger igjen 414 kilo husholdningsavfall i fjor. 208 kilo av dette ble resirkulert. I 1997 ble det tilsvarende kastet 287 kilo og kildesortert 83 kilo.I fjor bodde 53 prosent av innbyggerne her i landet i en kommune med kildesortering av matrester, mot 60 prosent i 2006. Bygde-Norge er suverent best når det gjelder kildesortering. Agder-fylkene og Rogaland er best til å skille ut matavfall. Nesten 100 prosent av innbyggerne her har en sorteringsordning. Oslo er dårligst med null prosent.I Akershus, Sør-Trøndelag, Hordaland og Østfold har under en tredel av husstandene matsortering.- Byene ligger langt etter, men det er ting på gang. Oslo holder på å bygge et stort biogassverk på Klemetsrud og skal etter planen innføre full matavfallssortering i 2011, sier rådgiver Henrik Lystad i Avfall Norge, som organiserer 95 prosent av alle kommunale og interkommunale avfallsselskaper. (©NTB)