- Du blir fattigere av høyere boligpriser

- Den sikreste måten å bli fattig på, er at boligprisene stiger, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities, og forklarer.

Personlig økonomi

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities har lenge vært pessimistisk til boligmarkedet, og på et seminar i regi av Norsk Eiendomskompetanse i dag gjentok han budskapet sitt.- Nå har prisveksten vært stor fordi gjeldsveksten har vært ekstremt stor. Årsaken til det er at sentralbankene skulle redde verden og satte ned renten etter at IT-boblen sprakk, sa han ifølge dn.no.Stigningen i boligprisene har også gjort oss fattigere, mener Andreassen.- Den sikreste måten å bli fattig på, er at boligprisene stiger. Om eiendommen din stiger mye i verdi, kommer du til å "spise opp", eller forbruke, en del av pengene. Gjelden øker. Når prisene faller, har du større gjeld enn før fordi du økte forbruket, fortsatte han ifølge nettavisen.

Nyheter
Næringseiendom