Forbrukerombud Bjørn Erik Thon mener bankenes opptreden i forbindelse med salg av sammensatte spareprodukter til privatpersoner nærmer seg en skandale.Torsdag la Kredittilsynet fram en rapport om norske bankers salg av sammensatte spareprodukter de siste årene. Rapporten viser at de fleste privatpersoner som har lånt penger til sparing i slike produkter, har tapt penger.- Jeg mener dette nærmer seg en bankskandale. Bankene har fått norske privatpersoner til å låne 30 milliarder kroner til å investere i produkter som bankene sannsynligvis har visst at kundene ikke ville tjene på, sier Thon til NRK.Han synes det er spesielt ille at bankene har tjent gode penger på de samme produktene.- Dette er en alvorlig knekk i bankenes tillit til kundene, sier han.Forbrukerombudet utelukker heller ikke at det vil komme erstatningskrav og søksmål i kjølvannet av rapporten. (©NTB)