Det viser tall fra trafikkselskapene.I 2006 benyttet 155 millioner passasjerer skinnebasert transportmiddel. Det var en økning på 4,4 prosent fra 2005. Tendensen fortsatte i fjor.- Vi har hatt en gledelig høy trafikkvekst på rundt 5 prosent også i 2007, sier Øystein Svendsen, direktør i Oslo t-banedrift, til Dagsavisen.Direktør Torild Skogsholm i Oslotrikken opplyser at stadig flere benytter trikk i hovedstaden, til tross for at fjoråret var preget av store veiarbeider som påvirket kollektivtrafikken. Også NSBs lokaltog var fullere i fjor enn tidligere.- NSB økte passasjertallet tilsvarende 6.000 daglige bilreiser de åtte første månedene i 2007, sier kommunikasjonssjef Anne Rygg.NSB har fått kjeft de siste årene for overfylte lokaltog i rushtiden. Fra og med neste uke blir det bedre. Da settes det inn 3.800 ekstra seter daglig på lokaltogene på Østlandet. Den største kapasitetsøkningen skjer på strekningen Oslo-Moss.I likhet med NSB mener Oslo t-banedrift og Oslotrikken at det trengs større investeringer for å øke kapasiteten i tiden framover. (©NTB)