Hvert år sender innvandrere bosatt i vestlige land over 1.600 milliarder kroner til familiene i sine fattige hjemland, viser en ny FN-rapport.Rapporten fra FNs internasjonale fond for landbruksutvikling (IFAD), som er den hittil mest omfattende undersøkelsen av denne pengestrømmen, viser at 150 millioner immigranter fra utviklingsland i 2006 sendte hjem mer enn 300 milliarder dollar, i overkant av 1.600 milliarder kroner.Beløpet er tre ganger større enn den samlede bistanden, skriver den danske avisa Politiken.dk.Pedro de Vasconcelos, programleder i IFAD, kaller pengeoverføringene for globaliseringens menneskelige ansikt.- Dersom man fjernet disse pengeoverføringene fra en dag til den neste, ville man oppleve både økonomiske og sosiale kriser, ikke i løpet av år, men i løpet av få uker, sier de Vasconcelos. (©NTB)