Statens Pensjonskasse (SPK) har oppdaget at ytterligere 2.900 pensjonister har fått for lite pensjon utbetalt. Årsaken er rot og manglende kontrollrutiner internt i SPK.Tidligere har det blitt kjent at nærmere 2.000 pensjonerte statsansatte har fått for lite pensjon, og at staten må etterbetale 234 millioner kroner i et engangsoppgjør. SPK nedjusterte senere antallet til 1.600 personer.Nå melder Laagendalsposten at det er oppdaget ytterligere 2.900 pensjonister som ikke har fått pengene de har krav på. Medlemmer av Stortingets kommunalkomité ble forhåndsorientert av fornyingsminister Heidi Grande Røys onsdag.Avisen skriver at det trolig vil koste staten mellom 250 og 300 millioner kroner, avhengig av hvilken renteetterbetaling det legges opp til, for å ordne de 2.900 nye sakene. I tillegg kommer altså 234 millioner kroner som allerede er avsatt til etterbetalinger til 1.600 pensjonerte statsarbeidere.Totalt innebærer dette at pensjonssaken så langt berører minst 4.500 pensjonister, med et sammenlagt kostnadsomfang på minst 484 millioner kroner.SPK har fortsatt ikke rukket å gjennomgå 200.000 pensjonssaker som kan bidra til at saken vokser ytterligere i omfang.Grande Røys har informert kommunalkomiteen om at hun vil orientere om de nye sakene torsdag. Innen den tid er det ingen som har villet kommentere saken.- Dette kan jeg ikke kommentere, sier informasjonssjef Frode Jacobsen i Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Heller ikke SPK ville kommentere saken. (©NTB)Foto: Scanpix