Hver dag presenterer HegnarOnline, i sammarbeid med Eksportutvalget for fisk, dagens middagstips. I dag er det Lasagna la maritim - Lasagne med torsk som står på menyen. Under følger oppskriften til hvordan du enkelt kan lage istand et herlig måltid.Lasagna la maritim - Lasagne med torsk (Fire porsjoner)
Ingredienser: Ingredienser: Â
500g torskefilet 500g torskefilet Â
12 lasagne plater12 lasagne plater
200 revet ost 200 revet ost Â
Tomatsaus:Tomatsaus:
3 finnhakkede sjalottløk 3 finnhakkede sjalottløk Â
2 ss olivenolje2 ss olivenolje
1 boks hakkede hermetiske tomater 1 boks hakkede hermetiske tomater Â
2 ts tomatpuré 2 ts tomatpuré Â
0,5 dl fiskekraft 0,5 dl fiskekraft Â
salt og peppersalt og pepper
1/2 ts sukker1/2 ts sukker
3 ss frisk basilikum eller 3 ts tørket 3 ss frisk basilikum eller 3 ts tørket Â
2 ss frisk gressløk eller 2 ts tørket 2 ss frisk gressløk eller 2 ts tørket Â
Ostesaus:Ostesaus:
3 ss margarin 3 ss margarin Â
4 ss hvetemel 4 ss hvetemel Â
6 dl lettmelk 6 dl lettmelk Â
salt og peppersalt og pepper
Nøkkelinformasjon:Nøkkelinformasjon:
Tid: 40 minutter Tid: 40 minutter Â
Vanskelighetsgrad: Middels Vanskelighetsgrad: Middels Â
Produkt: TorskProdukt: Torsk
Type rett: Hovedrett, smårettType rett: Hovedrett, smårett
Anledning: Barnas favoritterAnledning: Barnas favoritter
Tilberedningsmetode: OvnsbaktTilberedningsmetode: Ovnsbakt
Kjøkken: InternasjonalKjøkken: Internasjonal
Ostesaus:- Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft. Smak til med salt og pepper. Bland inn mesteparten av den revne osten.Tomatsaus:- Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett krydder, fiskekraft og tomater. Kok ca 3 minutter, smak til med salt, pepper og sukker.- Smør en ildfast form. Legg ingrediensene lagvis. Start med ostesaus, så lasagneplater, tomatsaus og fiskefilet.- Gjenta ingrediensene i samme rekkefølge. Avslutt med lasagneplater og ostesaus. Strø revet ost på toppen.- Stekes i stekeovn på 200 grader i 30-40 minutter.- Server med en frisk salat.(Kilde: Eksportutvalget for fisk)