Her er dagens middagstips

Usikker på hva du skal lage til middag? Her er dagens middagstips. Vel bekomme.

Publisert 28. april 2008 kl. 13.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 321 ord
Fotograf: Alf Børjesson/EFF
Hver dag presenterer HegnarOnline, i sammarbeid med Eksportutvalget for fisk, dagens middagstips. I dag er det Finnholmens fiskesuppe som står på menyen. Under følger oppskriften til hvordan du enkelt kan lage istand et herlig måltid.Finnholmens fiskesuppe (Fire porsjoner)
Ingredienser: Ingredienser: Â1l Skalldyrkraft 1l Skalldyrkraft Â100 g Gulrot100 g Gulrot100 g Sellerirot100 g Sellerirot100 g Kålrot100 g Kålrot50 g Purre50 g Purre50 g Løk50 g Løk50 g Soltørkede tomater50 g Soltørkede tomater2 ss Frisk timian2 ss Frisk timian2 ss Frisk basilikum2 ss Frisk basilikum2 Hvitløksbåter2 Hvitløksbåter1 Rød chilipepper1 Rød chilipepper2 dl Tørr hvitvin2 dl Tørr hvitvin5 ss Olivenolje5 ss OlivenoljeI suppenI suppen150 g Bakt skrei150 g Bakt skrei150 g Stekt skrei150 g Stekt skrei150 g Kokt skrei150 g Kokt skreiUrteoljeUrteolje1 dl Olivenolje1 dl Olivenolje1/2 Saft av sitron1/2 Saft av sitron1 Potte gressløk1 Potte gressløk1 liten bunt Persille1 liten bunt Persille1/2 ts salt1/2 ts salt
Eksportutvalget for fisk
- Skalldyrkraft kan du koke på reker eller rekeskall. Kraften må ikke koke mer enn 20 minutter. Koker den for lenge, får den lett limesmak. Om nødvendig kan du koke den inn etter at den er silt for at smaken skal bli kraftig.- Rensk og kutt alle grønnsakene i små terninger. Fres dem lett i olje så de blir blanke. Hell på skalldyrkraft og hvitvin og kok suppen i ca. 10 minutter. Kok med finsnittede urter de siste 3-4 minuttene.- Bak skrei ved å drysse litt salt på fisken. Drypp 1 ss urteolje over hvert stykke og bak dem i ovn ved 200 grader C. i ca 3 minutter.Stek skrei ved å rulle fiskestykkene i hvetemel, tilsatt salt og pepper og stek dem raskt i varm panne.- Kokt skrei lager du ved å skjære fisken i tynne skiver og legg den i den varme suppebollen. Hell varm suppe over. Legg i den andre fisken.- Bland alle ingrediensene til urteoljen og mos med stavmikser eller hurtigmikser. Drypp urteolje over suppen og spis godt brød til.(Kilde: )