Ifølge forskrift om produksjon og omsetning av næringsmilder, må alle som skal selge mat søke mattilsynet om tillatelse, skriver Aften.- Når det gjelder kakelotterier er det meldeplikt, man melder fra ved å bruke et skjema som finnes på Mattilsynets nettsider, sier rådgiver Ellen Christine Sjølie til Aften.- Når vi har større arrangement, varsler vi politiet og bydelsoverlege, men aldri Mattilsynet. Det blir litt slitsomt om de skal komme og inspisere vaflene vår, sier Gudrun Ræder Haakonsen, daglig leder I Henum IL.Hun får støtte av Ottar Vogt I Nordstrand IF. Han forteller at de selger hjemmelagde kaker i sin kantine hele tiden, men at de aldri har hørt at de trenger tillatelse. Han synes det er nok regler å forholde seg til, som at de må ha kassaapparat for å selge vaflerIfølge Mattilsynet er det forsvinnende få slike søknader I forhold til antall arrangementer. Men idrettsalgs kakesalg er ikke et prioritert kontrollområde for Mattilsynet.