Nordmenn kjøper dyrere og mer avanserte mobiler

Nordmenn kjøper dyrere og mer avanserte telefoner og bytter ut mobiltelefonen sin i snitt hvert andre år.

Personlig økonomi

Dette kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Synovate på vegne av Telenor, melder Telenor i en pressemelding.Kostnad- Undersøkelsen sammenligner mobilbruk i Norge, Sverige og Danmark. Nordmenn bruker mest penger når de kjøper ny mobil, i gjennomsnitt 1868,- norske kroner mens en svenske bruker tilsvarende 1762,- norske kroner, og hver danske brukte i snitt tilsvarende 1247 norske kroner på en ny mobil, heter det i undersøkelsen.Type mobilMobiler kan bli klassifisert som "high-end", "normal" eller "budsjett", og i Norge er hele 53 prosent av mobiler "high-end", mens 11 prosent i Sverige og 34 prosent i Danmark."Nordmenn elsker det meste innen ny teknologi og utstyr, og mobiltelefoner er et glimrende eksempel i så måte. Dagens avanserte mobiltelefoner åpner for bruk av spennende tjenester som musikk, epost, Internett, TV og lydbøker over mobilen. Telenor jobber for at tjenestene skal bli stadig enklere å bruke for kundene våre," sier Svein Henning Kirkeng, leder for privatmarkedet i Telenor Norge i pressemeldnigen.PrioritetI Norge er kamera det viktigste for forbrukeren, mens danskene liker enkelhet og svenskene liker musikk i sine telefoner.

Nyheter
Næringsliv