Vi shopper som aldri før - disse soper inn mest

Norges 60 største kjøpesentre økte omsetningen med 8,2 prosent til 14,8 milliarder kroner i 1. kvartal. Disse sopet inn mest.

Publisert 18. april 2008 kl. 11.18
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
Foto: Scanpix
Nordmenn lar seg ikke skremme av renteøkninger, skriver Finansavisen, og viser til at Norges 60 største kjøpesentre økte omsetningen med 8,2 prosent til 14,8 milliarder kroner.- Det er overraskende høy vekst når vi justerer for antall handledager. Man skulle tro at usikkerheten i finansmarkedene og rentelkningene hadde større effekt, sier Tore Kvarud, som følger norske kjøpesentre tett.Omtrent halvparten av kjøpesentrenes utvikling har sin bakgrunn i utvidelser og nybygginger.- For sammenlignbare sentre var økningen 4,2 prosent, fortsetter Kvarud overfor avisen.Sandvika Storsenter hadde den største omsetningen i 1. kvartal - 634 millioner kroner. Dette er 26 prosent opp fra i fjor, men i mellomtiden har da også senteret blitt betydelig utvidet. Antallet butikker er økt fra 113 til 163.Nærmest følger Lagunen med en omsetning på 565 millioner kroner - omtrent som i fjor. På 3. plass finner vi Amfi Moa utenfor Ålesund, som omsatte for 497 millioner kroner i kvartalet. Dette er tre prosent mer enn i samme periode i fjor, men Finansavisen bemerker at Stormoa og Amfi Moagård ble slått sammen fra 1. mars i år.