Bensinkrangel i SV

SVer ber Kristin Halvorsen droppe avgiftsøkningenen

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Transport-leder Per Østvold ber partifelle Kristin Halvorsen (SV) droppe avgiftsøkningen på bensin og diesel. Hun skremmer velgerne over til Frp, mener han.- Med den svære prisøkningen vi har hatt på bensin og diesel, så er det ikke nødvendig å skremme enda flere velgere over til Frp ved å øke avgiftene, sier Per Østvold, leder i Norsk Transportarbeiderforbund og sentralstyremedlem i SV til Dagens Næringsliv.Østvold understreker at han er for miljøavgifter.- Men nå har bensinprisen økt med tre kroner på kort tid. Det skyldes økt etterspørsel og oljeselskapenes profittjag. Da trenger vi ikke å øke avgiftene med fem og ti øre. Det vil bare provosere. Det er ikke noe poeng å drive velgerne fra seg, sier Østvold.Han avviser at det er populisme å gi etter for kravet om å fjerne økningen på diesel- og bensinavgiftene.- Folks velferd er ikke populisme. Jeg tror vi må finne oss i høye priser, men når prisene stiger flere kroner over kort tid, så skaper det trøbbel for folk, kollektivselskapene og andre transportører. Vi kan ikke stille oss likegyldig overfor dette. Jeg tror rød-grønne velgere forventer at regjeringen skjønner problemene dette skaper, sier Østfold.

Nyheter
Næringsliv