Hvor høy oljepris tåler verden?

- Vi ser jo allerede at forbruket er på vei ned i USA, der bensinprisene er på det halve av her i Norge, sier Skagens Kristian Falnes til HegnarOnline.

Rørledning i Alaska Foto: BP.com
Personlig økonomi

Finansuro og økende inflasjonspress verden over er til stor bekymring i aksjemarkedet. Det samme er høye oljepriser, men selvfølgelig mindre her i Norge enn mange land rundt oss.Oljeprisen var ett av temaene på Skagens presselunsj i går. De store bevegelsene fra dag til dag gjør at forvalter Kristian Falnes ikke engang tør å spå i hvilken retning det vil gå fremover.- Men vi må være innstilt på et fortsatt stramt oljemarked, sier han.Samtidig holder oljeprisen seg godt over 130 dollar. Brent for august-levering handles for 134,30 dollar fatet, opp 58 cent i dagens handel. Det er rundt fem dollar under rekordnoteringen for frontkontrakten. Tilsvarende kontrakt for WTI-oljen har vært oppe i 139,93 dollar fatet.Hvor høyt kan oljeprisen gå?For verdensøkonomien, finnes det en smertegrense for hvor høyt oljeprisen kan gå?- Vi ser jo allerede at forbruket er på vei ned i USA, i et land der bensinprisene er på halvparten av nivået her i Norge. Vi ser også en begynnende effekt i andre land som importerer energi, sier Falnes til HegnarOnline.- Men samtidig har jo grensen for hvor høy oljepris verden tåler stadig blitt oppjustert. Før snakket en om 100 dollar. Men en stor del av verden ser jo nå ut til å kunne leve med oljepriser på rundt 140 dollar, avslutter han.

Nyheter
Næringsliv