Leieprisene presses i Stavanger

Familier på boligjakt i Stavanger opplever nå høye utleiepriser. Gode tider i oljebransjen og behov for boliger til de ansatte presser leieprisene i været.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

- Det er stor etterspørsel etter arbeidskraft, og det kommer gjerne mye folk på kort tid. Det gjør at de oljerelaterte selskapene er med på å presse prisene opp, sier Terje Johansson, daglig leder i Skagen Housing & Eiendomsforvaltning til Stavanger Aftenblad.Johansson formidler boliger til bedrifter som trenger husly til sine ansatte, mange av dem hjemmehørende i oljerelatert virksomhet. De som har boliger de vil leie ut, tar som regel fra 15.000 kroner for en fireromsleilighet i Stavanger-området.- Det skaper helt klart problemer for de på privatmarkedet, sier Johansson.Det er særlig etterspørsel etter boliger med mer enn ett soverom, fordi mange av dem som kommer til Stavanger for å jobbe har med seg familiene sine.- Det har vært en enorm prisvekst på tross av at byggeaktiviteten har vært rekordhøy, noe som skyldes veksten i økonomien, sier Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland (H).- Dette er ikke en situasjon vi ønsker. Vi har som mål at folk skal kunne få tak i bolig til en anstendig pris, sier Sevland. (©NTB)

Nyheter
Næringseiendom