Millionforlik for Giardia-dødsfall i Bergen

Det er blitt inngått forlik i saken om det eneste dødsfallet knyttet til Giardia-epidemien i Bergen 2004.

Foto: Scanpix / HegnarOnline
Personlig økonomi

- Jeg føler ingen glede, bare lettelse, sier enkemann Åge Kausland til Bergens Tidende. Han mistet sin kone, Anne-Lene Selvik, etter at hun ble smittet av Giardia-parasitten høsten 2004. Parasitten ble spredd i drikkevannet i Bergen.Nå er det inngått et forlik i saken, og familien etter Selvik får en erstatning på rundt en million kroner fordelt på Bergen kommune og Statens Pensjonskasse.Forhandlingene rundt forliket har vart i tre år. Kauslands advokat, Fredrik Gisholt, er sterkt kritisk til at kommunen har brukt såpass lang tid på å få til en minnelig ordning.- Denne saken burde vært løst for tre år siden, da Bergen kommune innrømmet svikt i rutinene som førte til at Giardia-parasitten slapp ut i drikkevannet, sier han.Etter at forliksforhandlingene hadde vart i nesten tre år bestemte Kausland seg for å gå til retten med saken. Stevning ble levert til Bergen tingrett i oktober i fjor, men forhandlingene fortsatte. Begge parter var innstilt på at den beste løsningen ville være et utenomrettslig forlik.Kausland har stor medfølelse for dem som ennå ikke har fått sine erstatningskrav avgjort etter epidemien.- Jeg har stor medfølelse med de mange som fortsatt er syke etter Giardia-epidemien og sliter med å få gjennomslag for sine erstatningskrav, og som kanskje risikerer å måtte vente i årevis før de får sine saker endelig avgjort, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv