Selv lobotomerte kan tjene penger på eiendom

Påstanden kommer fra 48 år gamle Ivar Koteng som nå er god for 850 millioner kroner.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

Ivar Koteng kom til Trondheim med to tomme hender og en lånt traktor. Ifølge Kapital er investoren i dag en av Midt-Norges rikeste, og den nest største eiendomsbesitteren i Trondheim.Koteng, som skal være god for 850 millioner kroner, eier 50 bygårder på til sammen 165.000 kvadratmeter, noe eiendom i Estland, en blåskjellsbedrift og en badekarforretning. Eiendommene skal være verdt 1,9 milliarder kroner.- Det finnes ingen hemmelighet. Du trenger faktisk ikke være smart for å tjene penger på eiendom. Jeg vil nesten si det motsatte. Du må være fantastisk dum for ikke å klare det. På 90-tallet kunne du være lobotomert og allikevel bli rik på eiendom, sier Koteng til Kapital.- Jeg er faktisk uenig med økonomene i det meste. Det er bare å kjøpe når det er billig og ikke kjøpe når det er dyrt. Så enkelt er det, avslutter Koteng.Hele intervjuet finner du i siste utgave av Kapital.

Nyheter
Næringsliv