Vin til grillmaten

Christer Berens og argentineren Nicolás Catena er to menn som liker å eksperimentere seg frem til gode viner.

Personlig økonomi

Den norsk/svenske vinkjendisen Christer Berens er nå ute med tre viner som har en ny blend og et nytt design. Disse vinene er resultatet av et samarbeid mellom Berens og den italienske vinmakeren Filippo Baccalaro hos produsenten Farnese.Rødvinen Montepulciano d'Abruzzo og hvitvinen Trebbiano dŽAbruzzo kommer som navnet indikerer begge fra Abruzzo-regionen i Italia. Førstnevnte består av 85 prosent Montepulciano-druer og 15 prosent Sangiovese. Pris 94,90 kroner flasken. Sistnevnte består av 85 prosent Trebbiano-druer og15 prosent Pecorino og koster 84,90 kroner flasken.Fra Puglia-regionen sør i Italia kommer San Marzano Primitivo, som består av 85 prosent Primitivo-druer, 10 prosent Malvasia Nera og fem prosent Negro. Druene til denne vinen stammer fra inntil 60 år gamle vinranker som ligger rundt byen San Marzano i Manduria. Pris: 94,90 kroner.En annen mann som liker å eksperimentere med vin er argentineren Nicolás Catena. Hans farfar grunnla et vinfirma i 1902 da han innvandret fra Italia som første generasjon i 1898. Sammen med datteren Laura jobber Nicolás i dag med vinmarker som ligger mer enn 1.000 meter over havet.Catena Malbec 2005 til 149,90 kroner flasken er en god kandidat til grillet og smaksrikt kjøtt. Vinen baserer seg 100 prosent på Malbec-druer fra fire forskjellige vinmarker: Angelica i Lunluntaområdet (850 moh), La Pirámide i Agrelo-området (940 moh), Altamira i La Consulta (915 moh) og Adrianna i Gualtallaryområdet (1.500 moh).

Nyheter
Kultur