80.000 kroner i bot om du kjøper falske solbriller

Du kan få en gigantbot dersom du kjøper falske solbriller, klokker og klær. Kirsten Laursen ble tatt av politiet da hun kjøpte solbriller til 80 kroner.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Italia og Frankrike har iverksatt aksjoner mot salg av piratkopier. Dersom du fristes til å kjøpe falske solbriller, klokker og klær, kan du ifølge Dagbladet risikere en bot på opptil 80.000 kroner.- Norge er et fritt marked og transittland for salg av falske produkter. Vi må stramme inn reglene og høyne strafferammen for kjøp og salg av piratkopier, sier Kristina Edèn Johnsen, advokat ved Oslo Patentkontor, til Dagbladet.Avisen forteller at danske Kirsten Laursen fikk 10.000 euro i bot for å kjøpe et par falske Dior solbriller til ti euro av en gateselger i Italia. Boten ble derimot kuttet til 3.333 euro dersom hun betalte innen to måneder.