Banksystem har brutt sammen

Maskinen som drifter de store banksystemene i Norge er nede, og kundene i flere sparebanker får ikke utført banktjenester.

Handel med kredittkort - Foto: iStockPhoto

Det er EDB Business Partners stormaskin i Oslo som ikke virker, ifølge bt.no.- Det er noe galt med en del av hardwaren, og nettbanken er nede. Vi prøver å få gjort noen manuelle transaksjoner, og vi kan gå utenom systemet og ta ut små kontantbeløp så lenge det rekker, sier informasjonsrådgiver Liv Næss i Sparebanken Vest.Det er uvisst når systemet vil fungere igjen.- Problemene startet mandag, og siden har de bare tiltatt. Jeg vet ikke hvor lang tid dette vil ta, sier Næss.DnB NOR har ingen problemer.- Nettbanken vår skal virke som normalt, sier informasjonssjef Marit Giske i DnB NOR. EDB Business Partner drifter bankens nettbanktjenester. (©NTB)