Disse er lykkeligst i verden

Fersk undersøkelse viser hvem som er de lykkeligste innbyggerne i verden. Minst lykkelige er innbyggerne i Zimbabwe.

Undersøkelsen er utført av World Values Survey med støtte fra amerikanske myndigheter.Mellom 1981 og 2007 har graden av lykke økt i 45 av de 52 landene som har vært under lupen, ifølge undersøkelsen.Danskene vinner på demokrati, sosial likhet og en fredfull atmosfære, mener forsker Ronald Inglehart ved Universitetet i Michigan som var sentral i undersøkelsen.- Danmark er ikke verdens rikeste land, men likevel velstående. Jeg tror at det er en klar sammenheng mellom fred og lykke, sier Inglehart.Puerto Rico, Colombia, Nord-Irland, Island, Sveits, Irland, Nederland, Canada og Sverige scorer også høyt når det gjelder lykkelige innbyggere.USA havner på 16. plass i undersøkelsen. Norges plass på listen er ikke kjent.Minst lykkelige er innbyggerne i Zimbabwe. (©NTB)