Dyr blir syke av flåtthalsbånd

Dyrebutikker selger midler mot flått ulovlig, advarer Statens legemiddelverk.

Til tross for at Legemiddelverket flere ganger har gått ut med klare advarsler om at dyrebutikker selger flåtthalsbånd ulovlig, florerer det med flåttprodukter på markedet, skriver Bergens Tidende fredag.- Det er kun flåttmidler og flåtthalsbånd fra apoteket via resepter fra veterinær som er godkjent for bruk på katt og hund, sier seniorrådgiver og veterinær Hanne Bergendahl ved Legemiddelverket.Veterinær Ingrid Flesland ved Dyreklinikken på Strand oppfordrer hunde- og katteeiere om å melde fra hvis dyr får alvorlige bivirkninger i forbindelse med bruk av flåtthalsbånd.I første omgang kan symptomene være kløe, men ved forgiftning oppleves fråde fra munnen, kvalme og oppkast, kramper eller skjelving i kroppen. I verste fall kan dyret bli så sykt at det dør. (©NTB)