Falnes: Må tåle børsfall

- Skal en investere i aksjemarkedet, må du tåle svingninger ned, og ikke bare opp, sier Skagens Kristian Falnes, og kommer med en tommelfingerregel.

Det har vært vanskelig å gjemme seg unna børstaperne i år, og alle de ti mest populære aksjefondene i Norge er ned hittil i år. Fondet som har falt minst er Postbanken Norge, det vil med 7,71 prosent.Skagen Vekst, som forvaltes av Kristian Falnes, er ned 10,62 prosent.- Skal en investere i aksjemarkedet, også i fond, må man påregne svingninger. Man må tåle svingninger ned, og ikke bare opp, sier Skagens investeringsdirektør til Finansavisen.- En tommelfingerregel er å se på avkastningen over en periode på tre til fem år. Hvor stor aksjeandelen av sparekapitalen bør være, er opp til hver enkelts tidshorisont, og hvor stor tåleevne en har for svingninger, legger Falnes til.Forvalteren hevder overfor avisen det som skjer på Oslo Børs har lite med norsk økonomi eller selskapsspesifikke faktorer å gjøre.- Frykten for inflasjon, lav økonomisk vekst, fallende boligpriser og krisen vi ser i finanssektoren skaper en dårlig børspsykologi i den vestlige verden, noe som påvirker Oslo Børs, sier han til Finansavisen.