Fikk mer penger som rusmisbruker enn nykter

Som rusmisbruker fikk hun 4.000 kroner i måneden, da hun la seg inn til behandling var det slutt på støtten fra NAV.

Foto: Scanpix

Hege Jacobsens behandling for narkomani bestod i flere år av en samtale i uka på Distriktpsykiatrisk senter, dette kvalifiserte henne til over 4000 kroner i måneden i rehabiliteringspenger fra NAV, skriver Dagbladet. Pengen fikk hun til tross for at hun ofte møtte ruset.Da Helse Øst ikke ville betale opphold på en rusavvenningsklinikk i Danmark, pantsatte hennes foreldre huset for å betaler for oppholdet. Problemet nå er at NAV ikke vurderer oppholdet på klinikken som tilstrekkelig for å få rehabiliteringspenger.Jacobsen må derfor be sine foreldre om penger for hver minste ting hun trenger.Erik Ostedal, direktør for NAV arbeid og aktivitet, betegner det som høyst beklagelig at Hege fikk mer penger fra NAV da hun var ruset enn da hun la seg inn til rusavvenning.- Men når man er til behandling i utlandet på en institusjon som ikke kvalifiserer til norsk støtte, har man heller ikke krav på rehabliteringspenger. Skal man ha krav på rehabiliteringspenger må man være lagt inn på en institusjon på norsk offentlig regning, sier han til Dagbladet.