Her går flest bedrifter konkurs

Stadig flere selskaper går konkurs. Analyseselskapet Experian forteller hvor i Norge vi finner verstingene.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Analyseselskapet Experian, tidligere CreditInform kan fortelle at det ble registrert 1.618 konkurser i årets første halvdel. Blant fylkene er det Vest-Agder som har den dårligste utviklingen i første halvår, og blant de største kommunene er Kristiansand nå i en særstilling. I første halvår hadde sørlandshovedstaden 49 konkurser, mot ni i fjor.Oppland gjør det også dårlig med en fordobling av konkurstallene, fra 36 i fjor til 74 i år. Mjøsbyen Gjøvik skiller seg også ut, med 27 konkurser, mot 8 i fjor.Konkursraten, som viser hvor stor sannsynlighet det er for at en bedrift går konkurs, var i første halvår høyest i Østfold, fulgt av Sør-Trøndelag og Vest-Agder.Les også: Konkurseksplosjon i Norge.