Holberg om årets bommerter på Oslo Børs

Holberg Fondene forklarer sine andelseiere hvorfor de ligger bak markedet etter halvgått løp i 2008.

Foto: iStockPhoto

Holberg Norge fulgte markedet i juni, og falt 7,6 prosent, akkurat som referanseindeksen Oslo Børs fondsindeks.Men etter halvgått løp i 2008 ligger fondet litt bak markedet med sine 11,8 prosent. Det er 2,5 prosentpoeng svakere enn fondsindeksen.I en fersk rapport forklarer stedfortredende forvalter for Hogne Tyssøy, Jann Molnes, forklarer avviket med undervekt i StatoilHydro og Yara, pluss eksponeringen i Norwegian og Northland Resourses.- Langt igjen til toppenHolberg-forvalterne mener fortsatt at aksjer er rimelig priset på forventet fremtidig inntjening og bokførte verdier.- Men det betyr ikke at de ikke kan bli billigere. Markedspsykologi, frykt og panikk kan fortsatt drive kursene nedover. Vi kan derfor for aksjemarkedets del oppsummere med å påpeke at vi ikke aner om bunnen er nådd, men vet det er langt igjen til toppen, skriver Molnes.