Holbergs vinnere og tapere i juni

Holbergs Hogne Tyssøy fulgte markedet ned i juni. Her er aksjene han tjente og tapte mest på.

Foto: HegnarOnline

Holberg Norge fulgte markedet i juni, med et fall på 7,5 prosent. Så langt i 2008 ligger fondet 2,5 prosentpoeng bak, hovedsaklig grunnet eksponeringen i Norwegian og Northland Resources, samt undervekt i StatoilHydro og Yara.De to førstnevnte falt hhv. 37 og 32,5 prosent i juni.- Norwegian er hardt rammet av kraftig stigende flybensinpriser. Flybransjen er sannsynligvis en de bransjene som blir hardest rammet i et scenario med inflaterende energi- og matvarepriser. Et slikt scenario vil føre til fallende etterspørsel etter flyreiser, samtidig som kostnadsbasen til flyselskapene har økt kraftig ved de økende energiprisene. Ved dagens oljepris er flyselskapene tvunget til å øke sine bilettpriser. Vi har ikke endret vår positive holdning til selskapet, skriver stedfortredende forvalter for Hogne Tyssøy Jann Molnes i juli-rapporten.Både Norwegian og Northland Resources er derfor å finne blant taperaksjene i porteføljen i juni.Her er aksjene som bidro mest negativt (alle tall i ca.-tap i kroner):Norwegian: 9,7 millioner Northland Resources: 8,9 millioner Telenor: 4,2 millioner PGS: 3,5 millioner Kongsberg Automotive Holding: 1,5 millionerSom vinneraksjer i juni trekker Holberg frem nevnte Yara, Opera, Ganger Rolf, DNO og Awilco Offshore.