Intrum Justitia beholder bevillingen

Intrum Justitia beholder retten til å drive inkassovirksomhet i Norge, etter at selskapet har fått medhold i en klage til Justisdepartementet.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

I fjor høst avdekket Kredittilsynet systemfeil hos selskapet. Blant annet hadde det gått ut 3.000 brev med for tidlig ilagte gebyrer. 30. november trakk Kredittilsynet tilbake selskapets rett til å drive inkassovirksomhet, men med oppsettende virkning. Intrum Justitia har dermed drevet sin virksomhet på vanlig måte mens klagebehandlingen har pågått.- At vi nå har fått medhold, gjør dette til en gledens dag for selskapet og alle ansatte, sier informasjonsansvarlig Jan Græsvik i Intrum Justitia AS til NTB. Han legger til at det er en tøff periode selskapet nå kan legge bak seg.Han sier at selskapets nye produksjonssystem er totalrevidert av eksterne aktører. I tillegg er det gjort flere andre grep for å forhindre at feil skal skje i fremtiden.Intrum Justitia er et svensk børsnotert konsern. Selskapet ble stiftet i 1923 og har i dag virksomheter i 23 europeiske land. Selskapet har 3.100 ansatte og en totalomsetning på 3,2 milliarder svenske kroner.I Norge er Reidun Korsnes ansatt som ny toppsjef. Korsnes kommer fra DnB NOR Finans. (©NTB)