Konkurseksplosjon i Norge

- Utviklingen de siste månedene kan tyde på mer usikkerhet, sier Hanne Broen i analyseselskapet Experian. I juni var det skikkelig ille.

Foto: iStockPhoto

Konkurstallene gjør et byks i juni. I første halvår er det registrert 1.618 konkurser, 122 flere enn i fjor. I juni var det hele 40 prosent flere konkurser enn i juni i fjor, 289 mot 207. Det viser beregninger fra analyseselskapet Experian, tidligere CreditInform.- Utviklingen de siste månedene kan tyde på mer usikkerhet, i hvert fall i deler av næringslivet, sier Hanne Broen, markedssjef i Experian.Blant de store bransjene er det størst konkursøkning første halvår innen eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleievirksomhet. 338 bedrifter i disse bransjene gikk konkurs første halvår, mot 260 i fjor. Det er en økning på hele 30 prosent.- Usikkerheten i boligmarkedet har nok ført til at flere innen eiendomsvirksomhet har måttet legge inn årene. Problemene kan knyttes til renteøkninger og byggeprosjekter som har bommet på markedet, sier Broen.Les også: Her går flest bedrifter konkurs