Nettbanker nede etter datatrøbbel

Maskinen som drifter de store banksystemene i Norge er nede, og flere nettbanker er ute av funksjon.

Foto: iStockPhoto

Det er EDB Business Partners stormaskin i Oslo som ikke virker.- Det er noe galt med en del av hardwaren, og flere nettbanker er nede. Sparebank1 og SkandiaBanken, samt flere mindre banker er berørt. Ved å sammenligne antall brukere av nettbanktjenester med en normal tirsdag, ser vi at antall brukere er redusert med rundt 20.000 som følge av problemene, sier Geir Remman, leder for kommunikasjon og markedsføring i EDB.I tillegg til nettbankene, er flere mindre banksystemer ute av drift. Remman sier at selskapet nå jobber med å rette feilen, og han regner med at systemet vil fungere igjen tidlig tirsdag ettermiddag.- Vi må bytte ut flere deler, og slik det ser ut nå, skal alt fungere tidlig i ettermiddag, sier Remman.Verken DnB NOR eller Nordea er berørt av problemene.