Norge vil kreve inn skatt i Storbritannia

Norge har startet et samarbeid med britiske myndigheter for å kreve inn skatt fra briter.

Selvangivelse Foto: Scanpix

Skattedirektoratet har lenge ønsket et innkrevingssamarbeid med Storbritannia, og etter at britene nylig sluttet seg til en internasjonal avtale om samarbeid i skattesaker, har dette ønsket gått i oppfyllelse.Tirsdag trer en samarbeidsavtale mellom Norge og Storbritannia i kraft som gjør at Skatteetaten vil kunne få hjelp fra britiske myndigheter til å kreve inn skatt som britiske statsborgere og britiske selskaper skylder Norge.Mange britiske selskaper og privatpersoner har oppdrag på norsk sokkel. Disse skylder ifølge Skattedirektoratet store summer i skatt som det hittil har vært vanskelig å innkreve.Samarbeidet innebærer også at nordmenn i Storbritannia må belage seg på at det settes i gang innkrevingstiltak. Samarbeidsavtalen gjelder de fleste former for skatt og vil også få virkning for inntektsår før 2008. (©NTB)