Sju av ti sier nei til dyrere drivstoff

Tirsdag øker avgiften på bensin og diesel, men økningen er ikke populær. Sju av ti slakter regjeringens omstridte klimatiltak.

Foto: Scanpix

Tirsdag 1. juli settes bensinprisen opp med 5 øre, mens dieselen blir 10 øre dyrere. På InFacts ferske undersøkelse for VG vender hele 68 prosent av de spurte tommelen ned for avgiftsøkningen. Den er en direkte følge av klimaforliket som alle partiene bortsett fra Frp gikk sammen om.I Finansdepartementet jobbes det nå med å få folk flest til å forstå at de økte avgiftene ikke er årsaken til at bensin og diesel er blitt så mye dyrere det siste året.- Regjeringen må klargjøre skillet mellom økte bensinpriser og avgiftsøkningen. Det er markedet og ikke avgiftsøkningen som gjør at drivstoffprisene nå er så høye, sier statssekretær Roger Sandum til avisen.I en undersøkelse i Aftenposten nylig fastslo en tredel av de spurte at drivstoffprisen vil være direkte avgjørende for hvilket parti de vil stemme på ved neste høsts stortingsvalg. (©NTB)